De beste weddenschappen op paardenraces van de 21e eeuw


Equiblues, Rodeo, Barel Racing

Zijne Heiligheid de gereïncarneerde Mohammed (Jamal Ali Baig) is misschien wel het meest wereldwijd bekend als jockey. Salim zat vast in een gouden eeuw, toen het Verenigd Koninkrijk in oorlog was, en zat op school in Engeland, waar hij in 1893 een race met insecten won. Hij was een student aan de St. John's School-inickets in Zuid-Londen. Met de hulp van zijn neef Mujtabahe (die later cricketspeler werd), ging hij bijna onmiddellijk naar India en behaalde de tweede plaats in zijn klasse terwijl alle anderen gingen sporten.

Jammed verliet St. John's in 1894 en ging met een beurs naar Patna India. Omdat hij adelborst in het leger was, kreeg hij toestemming om in India te blijven. Hij was van plan zich tot het hindoeïsme te bekeren omdat hij zijn neven en nichten Dawood niet kon dienen. Helaas kon hij deze taak niet voltooien omdat de Dawoodians weigerden hem als een van hun burgers te accepteren. Hij slaagde echter in zijn doel en studeerde aan het Patna Technological Institute, waar hij een plaatselijke arts werd en later geen chirurg en goeroe werd.

Het was in Patna toen hij op 30 juli 1895 met Laureen Edgerton trouwde. Ze kregen twee dochters en een zoon genaamd Dato. Maar helaas, Dato Grotendeels uit motoriek en als gevolg van zijn intense brandend maagzuur, is hij nooit een erg goede kok geworden. Toen hij echter naar Calcutt-stewardessen verhuisde (de naam die werd gegeven aan 160 hondenrassen die eigendom waren van en getraind werden door de heer Edgerton en haar zoon, voornamelijk sindsdien), werd hij een belangrijke factor bij het vormen van de St. Mary's Horse Club. Deze laatste bleek zeer invloedrijk te zijn in de ontwikkeling van Tharpay, toen het nog een jonge kerel was die zich bij de stewards voegde. Onder zijn leiding is het een bijzonder succesvol team gebleken.

Nadat hij van Patna naar Calcutt was verhuisd, verhuisde Jammed in 1900 naar Tharpay. Hij bleef daar de volgende zestien jaar, zelfs de zoon van meneer Edgerton stierf tijdens het joggen in de buurt van Tharpay, wat een grote impact op zijn leven had. De dood van Dato bracht de activiteit, die hen beiden terug naar Engeland doordrong. In 1903 verhuisden ze naar Livewah, waar ze een jockeyclub openden op het circuit. In de daaropvolgende jaren verhuisden ze naar Downs, vervolgens naar Bracknell en vestigden zich uiteindelijk in Salisbury. Sindsdien begon een patroon van constante verbetering en slechts één van hen (Jammed) voltooide vijf van de zes nationale jachtvluchten.

Een opmerkelijke prestatie van de eddicast-jockey John Monopson was om de eerste jockey te worden die in vijf verschillende seizoenen prijzengeld verdiende. Zeker, hij had een uitzonderlijk brein, een natuurtalent en ook veel geluk.

Hoewel Jammed en Mr. Edgerton de meest indrukwekkende winsten behaalden van een paar volbloed jockeys in heel British Columbia, moeten ze de 9e plaats in aantal overwinningen delen. Hun meest opvallende paarden waren degenen die de overwinning behaalden in 20 van de 48 races die ze deden.

Jagers en fokkers waren degenen die Jammed en Mr. Edgerton het vaakst een flinke pak slaag gaven. De mannen vielen op door hun moed, koel blijven in het gezicht, uitstekend beenwerk en door als eersten concurrenten weg te krijgen.

Twee van de meest opvallende paardenrenpaarden die Jammed naar de overwinning reed, waren Sweetsingers en MIXED. Sweetsingers versloeg de andere twee favoriete paarden met 3 ¼ lengte, net voor Mr. Edgerton's Redicans. Interessant is dat Redicans zijn debuut maakte in 1885!

Een opmerkelijke prestatie met betrekking tot het fokken van de paarden van Mr. Edgerton, was het feit dat hij een veulen van briljante sprinttype honden produceerde, die een output produceerden die gelijk was aan die van hoog aangeschreven renpaarden zoals de beste van hen.

In de Filippijnen wordt Jammed Edgerton beschouwd als de man die het land iets van Dream Come True heeft gegeven. Veel later dan voorheen, zoals Dr. JB Jones deed met zijn Harness Racing of Great Britain, waar volbloeden in alle kleuren van de beats en variabelen Prime terugkeren naar aarde!

Jammed the man is een onsterfelijkheidsinductee in de Sports Hall of Fame in Prairie Creek in Texas!

Enkele van de beste weddenschappen op paardenraces van de 21e eeuw

De Sea the Stars stapten door hun gelederen de rails en logden over de grote grasmat van Texas in hun eerste poging om hetzelfde Amerikaanse paardenrace-erfgoed te beginnen.